دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
قاسمی:

شهید بهشتی مدافع مصالح خانواده و حامی حضور اجتماعی زنان بود

یک پژوهشگر، شهید بهشتی را مدافع مصالح خانواده و حامی حضور اجتماعی زنان دانست.
کد خبر : 400940
1849143_881.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه آیین و اندیشه گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، چهارمین قسمت برنامه «مصیر» شامگاه سه‌شنبه با موضوع نگاه شهید آیت‌الله دکتر سید محمد حسینی بهشتی به زنان و خانواده روی آنتن شبکه 4 سیما رفت.


این برنامه کاری است  از گروه اجتماعی شبکه 4 سیما که در هفته قوه قضائیه هر شب از ساعت ۲۳ روی آنتن می‌رود و در موضوعات مختلف به بررسی آراء و اندیشه و عملکرد شهید بهشتی می‌پردازد. در سه قسمت گذشته در «مصیر» موضوعاتی چون نگاه تشکیلاتی شهید بهشتی، مؤلفه‌های مدیریت انقلابی و جایگاه عدالت در اندیشه‌های شهید بهشتی مطرح گردید.


در ابتدای برنامه همانند قسمت‌های گذشته، دانشجویان به بحث و ارائه‌ نظر در مورد موضوع این برنامه یعنی اندیشه‌های شهید بهشتی در مورد زن و خانواده پرداختند که تعیین‌کننده سؤالات پرسشی و روند گفتگو با مهمان برنامه بود.


در این قسمت صدیقه قاسمی پژوهشگر و کارشناس حوزه زنان و خانواده مهمان «مصیر» بود. وی در ابتدا به وظایف متقابل زن و مرد در خانواده اشاره و اظهار کرد: همانطور که زنان در محیط خانواده و خانه وظایفی دارند مردان و فرزندان نیز وظایفی دارند که نباید مورد غفلت قرار بگیرد.


قاسمی در ادامه در پاسخ به سؤال مجری مبنی بر نوع نگاه شهید بهشتی به حضور زنان در اجتماع ادامه داد: آیت‌الله بهشتی مخالف حضور زنان در فعالیت‌های اجتماعی نبودند بلکه معتقد بودند حضور اجتماعی زن می‌تواند به نهاد خانواده کمک کند، اما اگر در جایی فعالیت خارج از خانه زن با منافع و مصالح خانواده در تعارض قرار گرفت شهید بهشتی معتقد بودند زن باید منافع و مصالح خانواده را در اولویت قرار دهد. 


این کارشناس حوزه زنان با اشاره به تضعیف نهاد و جایگاه خانواده نسبت به گذشته، بیان کرد: از بین رفتن کارکردهای خانواده باعث تضعیف تدریجی نهاد خانواده شده است که دلایل مختلفی دارد ولی یکی از پررنگ‌ترین علل آن به شرایط خانواده امروزی مربوط می‌شود؛ جایی که پدر و مادر در طول روز مجبور هستند برای امرار معاش وقت زیادی را به فعالیت خارج از خانه اختصاص دهند و زمان بسیار کمی کنار یکدیگر و همراه فرزندان خود باشند.


قاسمی ادامه داد: وقتی که به زندگی شهید بهشتی نگاه می‌کنیم، یکی از خصلت‌های بارز ایشان آن است که اگر در مورد خانواده نظر و اندیشه‌ای داشتند، آن را عیناً در خانواده خود اجرا و پیاده می‌کردند و با آن حجم از فعالیت و مسئولیت در خارج از خانه باز هم به تمام وظایف خود در خانواده عمل می‌کردند. 


این کارشناس زنان و خانواده در انتهای صحبت خود مشکلات زنان و خانواده‎‌های امروزی را ناشی از اندیشه‌گریزی دانست و آن را مرتبط با دین‌گریزی و دین‌ستیزی ندانست. 


در بخش‌های دیگر برنامه «مصیر» کلیپی از سخنان شهید بهشتی و گفتگوهایی با نزدیکان این شهید پخش شد.


انتهای پیام/4072/4104/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب